Despre profile de interior și exterior

Amenajarea și personalizarea unui spațiu are întotdeauna nevoie de elemente de decor, care să înfrumusețeze și să confere un plus de stil. Cum în clipa de față, cele mai populare produse, care pot schimba semnificativ aspectul unui spațiu și arhitectura unei case, sunt plintele, ancadramentele, solbancurile, cornișele și rozetele, ne-am gândit să venim cu câteva recomandări și detalii despre profile de interior și exterior. 

Care este utilitatea profilelor de interior și exterior actuale?

În clipa de față produsele utilizate pentru a decora și da mai multă originalitate unui spațiu sunt realizate din materiale mult mai performante, ușoare, rezistente și simplu de montat. De aceea, dacă ai în vedere să obții o amenajare, de cea mai bună calitate, care să confere oricărui spațiu un aspect impecabil, ia în calcul apelarea la profile decorative de interior și exterior. Există modele și variante pentru podele, tavan, ferestre, elemente arhitectural clasice, cornise, rozete, brâuri, ancadramente  etc. care pot produce schimbări de decor semnificative.

Care sunt cele mai utilizate tipuri de profile de interior și de exterior?

Un spațiu este mult mai plăcut atunci când pe lângă finisajele standard se recurge și la elemente de decor care să ascundă mici imperfecțiuni și care să permită obținerea unui anumit stil sau design. Printre cele mai utilizate menționăm:

1. Plinte

Montarea unei pardoseli ar fi incompletă dacă nu ar  dispune și de o trecere între suprafețe, protejată și încadrată de plinte. Variantele, formele și modele oferite de producători, permit amenajarea oricărui tip de spațiu, fie că vorbim despre unul în linii simple și sobre sau de unul clasic, sofisticat. Se pot monta plinte drepte, rotunjite, cu modele ascuțite, curbe etc.

2. Profile de tavan

Tavanul este locul unde ne sare adesea privirea fără să intenționăm acest lucru. Tocmai de aceea, dacă vrei un spațiu cât mai frumos amenajat, include în decorare și montarea unor profile de tavan cât mai potrivit alese, care să contureze cât mai bine stilul preferat. Varietatea de modele permite obținerea de decoruri impresionante.

3. Ancadramente fereastră

Dacă vrei să dai un plus de eleganță ferestrelor, montarea de ancadramente pentru fereastră sau cornișe este o soluție arhitecturală foarte inspirată. Exteriorul construcției va arăta garantat mult mai bine și va fi mult mai special.

4. Grinzi decorative

Pentru un interior clasic, cu elemente de design puternice și ușor de remarcat poți apela la grinzi decorative simple sau ce imită diverse esențe lemnoase. Acestea sunt ușoare, simplu de montat și foarte asemănătoare cu materialul original.

5.  Brâuri decorative

Tot pentru personalizarea spațiului sau chiar pe post de rama pentru imagini sau tablouri, se poate apela la brâuri de decor. Există o multitudine de variante și modele, ce se pot plia pe cele mai variate gusturi și exigențe.

6. Rozete și scafe

Un candelabru elegant este mereu pus în evidență  dacă locul de prindere este decorat cu o rozetă sau scafă. Acestea pot camufla foarte bine zona de prindere și contribuie la creșterea impactului estetic al întregii amenajări.

Profilele de interior și exterior utilizate în prezent sunt realizate din materiale realizate cu tehnici moderne,  din polimer rigid, ce sporesc precizia execuție și au o densitate mult mai mare. Ele sunt rezistente la șocuri și impact, își păstrează bine proprietățile în timp, nu încarcă structura de rezistență.

Montajul se face cu materiale speciale, ce reduc la minimum riscul de dezlipire sau desprindere. Profilele se lipesc direct pe perete și pot fi chituite și vopsite cu vopsea lavabilă.

În cazul în care doriți să vedeți mai multe variante de produse și să le alegeți pe cele care corespund cel mai bine intențiilor și nevoilor estetice, apelați cu încredere la noi cei de la Decolandia.

You may also like...