Deck Ipe Lapacho KD, neted, 20x70x920-1550 mm, RW-D-IPE70-S

Trebuie să fiţi autentificat pentru a evalua acest produs. (0 evaluări)
Valabilitate: Stoc extern 5-10 zile
479 RON / mp
Per ambalaj: 0.115 mp
Plata in rate Vezi detalii
Cod: RW-D-IPE70-S
Brand: Robin Wood
Material: Ipe
Grosime: 20 mm
Culoare: Cafeniu, Maro, Mahon, Roscat, Lemn Exotic, Multicolor
Tip prindere: Cleme ascunse
Finisaj particular: Neted
Tip produs: Deck lemn
Lungime: 0,92 m, 1,55 m
Latime: 70 mm
Total comanda: 0.115 mp = 55,08 RON

Deck Ipe Lapacho neted

 

Dimensiuni: 20x70x920-1550 mm

Lemn de prima calitate uscat KD

Prindere ascunsa cu cleme si suruburi. Distanta recomandata intre substructuri este de 35 cm, iar consumul de cleme este de 34 buc/mp.

 

Despre IPE/LAPACHO  (Handroanthus/ Tabebuia)

 

 

Ipe (sau Lapacho) este numele utilizat pentru un lemn ce provine de la mai multe specii de arbori, grupate în genul Tabebuia sau Handroanthus.

Este un lemn nativ din America de Sud  (răspândit din sudul  Mexicului până în nordul Argentinei). Acest lemn este asociat cu duritatea extremă și cu durabilitatea maximă in conditiile in care estetica neobisnuita este scoasa intotdeauna in evidenta.

 

Are o paletă foarte largă de utilizări: de la elemente de structură în construcții și lucrări hidraulice în pământ, în apă de mare sau apă dulce până la instrumente muzicale, furnir pentru placarea diferitelor obiecte de mobilier comun sau lux ori  pardoseală de promenadă pe malul oceanului.

 

Ce il face atat de versatil ?

 

  1. Duritatea. Printre cele mai mari duritati din lume, asociată unei specii de lemn dintre cele care se pot comercializa legal (Ipe este aproximativ de 3 ori mai dur decât stejarul comun) ;
  2. Rezistența excelentă la atacul insectelor ;
  3. Rezistența foarte bună la putregai ;
  4. Estetica inconfundabila.

 

Simpla enumerare a celor patru calitati de bază ne face să ne dam seama că avem de-a face cu un lemn spectaculos. Este una dintre cele mai cautate specii, e o esență ”campioană” pentru că reprezintă vârful durității.

Pentru pardoseli utilizăm speciile tari, tocmai pentru a creste durabilitatea produsului. Dacă luăm ca reper stejarul (lemn tare) care  este aproximativ de  1,5 – 3  ori mai dur ca speciile de conifere considerate moi (pin, molid, brad, larice)  si pe care noi le intalnim  des  ca pardoseli in resedintele aflate in special la munte, atunci realizăm ce valoros este Ipe care este de pana la 3 ori mai dur ca stejarul.

 

Aceste calități ale lemnului de Ipe determină și alte însușiri importante :

 

  1. Duritate inseamnă densitate mare, rezistență la uzura mecanică, la șocuri și intemperii, însă înseamnă totodată și durabilitate crescută. Produsele din lemn de Ipe utilizate într-un mediu nu se degradează atât de repede de cum s-ar întâmpla dacă ar fi făcute din oricare altă specie de lemn.
  2. Rezistența la atacul insectelor înseamnă inclusiv rezistență la carii. Cariile de lemn sunt datorate mai multor specii de insecte care  își depun ouăle în orificiile extrem de fine ale lemnului, greu vizibile cu ochiul liber. Larvele nou apărute se hrănesc cu acel lemn, formând în timp galerii ce conțin o pulbere specifică.
  3. Rezistența la putregai înseamnă rezistența la produsele ce intră în contact cu ciupercile de putregai aflate fie în pământ, fie în alte medii.
  4. Estetica lemnului de Ipe nu poate fi copiată chiar dacă se folosesc baițuri. Este greu de reprodus o variație de culoare atât de mare – de la galben-pudră, existentă în unele specii, trecând apoi prin galben-olive-maro și ajungând la roșu-maroniu, uneori cu contraste de dungi maro închis până la negru. Iată un alt motiv pentru care un spațiu ce conține o pardoseală de Ipe este unul cu valoare foarte mare.

 

Dacă aveți nevoie de un produs elegant de lemn care să fie folosit în condiții de mediu normale sau intens variabile (umiditate, temperatură, grindină, soare etc.), în spații cu un trafic normal sau ridicat, cu solicitări mecanice obișnuite sau crescute, dar și costuri de întreținere și refacere mici, lemnul de Ipe este cel mai potrivit. 

 

Pentru comenzi mai mici de 30 mp se va calcula separat costul serviciului de transport.

Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii. Autentificare