DECLARATIA PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Protectia datelor cu caracter personal in mediul online a devenit o necesitate legiferata si obligatorie. Orice operator trebuie sa informeze clientul/colaboratorul despre prelucrarea datelor cu caracter personal si sa garanteze pastrarea acestora in siguranta.

SC Smartrade International SRL cu sediul in Bucuresti, Str. Blandiana nr. 6, sect 6, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/13692/2006, CUI RO18965730 in calitate de operator va instiinteaza pe aceata cale despre prelucrarea si pastrarea datelor dvs cu caracter personal transmise prin operatiuni de furnizare de servicii si produse.

 CE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL


- informatii privind persoana fizica identificata/identificabila: nume, prenume, adresa, e-mail, telefon, semnatura,  informatii financiare, informatii solicitate de autoritati specifice furnizarii de servicii si produse, informatii din monitorizare audio-videoca urmare a vizitei clientuluiintr-o locatie in care se furnizeaza serviciile SC Smartrade International SRL, monitorizare audio-video in timpul serviciilor de suport tehnic, IP-ul, orice alte informatii necesare desfasurarii activitatii a SC Smartrade International SRL.
- orice actiune (set de actiuni) precum olectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare, alaturarea ori combinarea, blocarea, arhivare, stergerea, distrugerea  care opereaza asupra datelor poate intra in sfera datelor cu caracter personal(direct sau indirect).

COLECTAREA INFORMATIILOR


Surse de colectare a informatiilor:
1.atunci cand se foloseste www.decolandia.ro sau se folosesc aplicatii ale SC Smartrade International SRL se pot cere completari de formulare, chestionare (fara obligativitatea acceptarii) necesare furnizarii serviciilor
2. tranzactii directe si indirecte intre SC Smartrade International SRL, parteneri si utilizatori
3. surse externe specifice institutiilor publice

Cum colectam date personale de la utilizatorii www.decolandia.ro
– direct 
– folosind browserul utilizatorului si datele de trafic;
– folosind cookie-uri.


1. Colectarea directa a datelor cu caracter personal.


A1. Plasarea unei comenzi (cu sau fara creare de cont) pe www.decolandia.ro poate insemna cererea de nume, prenume, adresa, email si orice alte date necesare procesului de contractare, facturare si livrare.
datele contractuale sunt pastrate 3 ani(prescriptie generala);
datele fiscale sunt pastrate 10 ani(legislatie fiscala)
nu se pot onora comenzi fara datele de mai sus

A2. In cadrul serviciilor de asistenta oferite va putem ruga sa ne oferiti numarul de telefon sau adresa de email pentru a va putea contacta in vederea solutionarii problemei dvs (la nevoie se pot cere si alte date care intra in categoria datelor cu careacter personal). Comunicarea in cadrul serviciilor de asistenta a www.decolandia.ro poate fi inregistrata.

A3.Subscrierea la newsletter vine cu rugamintea de a ne furniza o adresa de email pentru o comunicare personalizata, pastrarea incetand odata cu revocarea consimtamantului.

A4. Platile efectuate in contul nostru sunt procesate de MobilPay NETOPIA SRL, partenerii nostri , informatiile bancare fiind transmise acestora, 

2.  Colectarea datelor personale folosind datele de trafic

In timpul vizitei pe www.decolandia.ro de pe orice dispozitiv  furnizati informatii precum adresa dvs. de IP-ul, ora vizitei., localizarea, paginile vizitate. Serviciile externe de analiza a traficului (ex. Google Analytics) sunt folosite exclusiv de catre www.decolandia.ro pentru imbunatatirea serviciilor si pentru asigurarea si mentinerea securitatii site-ului.

3. Colectarea datelor prin intermediul cookie-urilor (per sesiune si fixe)


Cookie-urile sunt folosite pentru a retine parolele, preferintele de limba, filtrele pentru protectia minorilor, tipurile de reclame agreate sau limitarea lor.


IN CE SCOPURI PRELUCREAZA EON DATELE CU CARACTER PERSONAL

Smartrade International SRL identifica (prin mijloacele fixe definite mai sus) potentiali utilizatori si utilizatori care acceseaza serviciile furnizate, monitorizeaza operatiuni in acest sens, realizeaza sondaze si/sau profiluri in cadrul activitatilor de marketing , realizeaza  analize interne specifice serviciilor furnizate. Smartrade International SR prelucreaza date cu caracter personal si in vederea solotionarii diverselor proceduri de natura juridica care au legatura cu furnizarea de servicii, arhivarea lor facandu-se in atat fizic cat si electronic. Exista institutii ale statului roman reglementate legal care pot cere rapoarte care sa cuprinda date cu caracter personal.

IN CE TEMEI SE  PRELUCREAZA DATELE CU CARACTER PERSONAL

Legea care defineste General Data Protection Regulation a fost promulgata si produce efecte si pe teritoriul Romaniei astfel:
- (art. 6(1) b GDPR) – se refera la colectarea datelor cu caracter personal prin intermediul formularului de comanda;
- (art. 6 (1) c GDPR) se refera la datele obligatorii necesare emiterii de facturi’
- (art 6 (1) a GDPR) este nevoie de cererea consimtamantului in vederea folosirii datelor cu caracter personal pentru marketing ( abonarea la newsletter, cookie-uri etc.);
- (art 6 (1) f GDPR  si  legea 506/2004 art 12 (2)) se refera la interesul legitim al  www.decolandia.ro  in vederea securitzarii si optimizarii site-ului propriu (considerent 49 GDPR) .

COMUNICAREA DATELOR CU CARACTER PERSONBAL ESTE OBLIGATORIE PENTRU UTILIZATOR, refuzul lor duce la imposibilitatea furnizarii de servicii.  Utilizatorul are dreptul de a refuza prelucrarea datelor in cu scopul de a fi folosite in marketing direct.

DESTINATARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Am precizat mai sus scopurile in vederea carora se colecteaza datele cu caracter personal. Totodata, daca este cu adevarat necesar SC Smartrade International SRL Poate pune la dispozitia autoritatilor legale si partenerilor contractuali diverse date cu caracter personal (limitate) ale utilizatorilor pe care acestia din urma se obliga sa nu le foloseasca in alt scop (ex. autoritati publice, auditori, juristi, contabili, societati care fac parte din grupul EON).

In baza legii nr. 2016/679 (GDPR) adoptata de Parlamentul European exista posibilitatea de TRANSFER AL DATELOR CU CARACTER PERSONAL IN AFARA TARII.

Datele cu caracter personal pot fi stocate atat timp cat prevede legea, respectiv 3 ani pentru stocarea datelor contractuale si 10 ani pentru stocarea datelor financiare. Prelucrarea datelor se poate face pana la momentul in care s-a atins scopul care a vizat culegerea lor, momentul urmator implicand arhivarea sau distrugerea lor.


Masurile privind SECURITATEA PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

- este mandatorie pastrarea confidentialitatiidatelor motiv pentru care utilizatorii folosesc numele propriu si parola;
- orice utilizator care acceseaza/colecteaza/modifica date cu caracter personal este inregistrat cu data, ora si operatiunea efectuata.
- doar utilizatorii autorizati au dreptul sa imprime facturi, avize, contracte si alte acte care contin date cu caracter personal.
Utilizatorul sau posibilul utilizator care intra in incidenta prelucrarii datelor cu caracter personal are urmatoarele drepturi:

-dreptul de a fi informat despre colectarea datelor conform  art. 13 si 14 GDPR

2. Dreptul de a avea acces la datele  prelucrate – art. 15 GDPR.
3. Dreptul de a cere modificarea sau chiar stergerea datelor – art. 17 GDPR., mai putin exceptiile prevazute de lege.
4. Dreptul de cere o minima prelucrare sau de a refuza prelucrarea datelor cu caracter personal – art. 18 GDPR
5. Dreptul de transfer al datelor catre alt operator – art. 20 GDPR
6. Retragerea dreptului de prelucrarea dupa ce initial s-a dat consimtamantul
7. Refuzul prelucrarii datelor in scopuri de marketing si crearea de profiluri
8. Atunci cand se simte nedraptatit utilizatorul are dreptul de a apela la ANSPDCP sau de a se indrepta catre instanta de judecata competenta.

SC SMARTRADE INTERNATIONAL SRL ISI REZERVA DREPTUL DE A ADUCE MODIFICARI  ACESTEI DECLARATII CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL FARA INSTIINTA IN PREALABIL PUBLICAND PE SITE VERSIUNEA ACTUALIZATA.

Orice notificare poate fi adresatra  in format electronic la adresa: office@smartrade.ro sau in scris la adresa: Str. Blandiana nr. 6, sect 6, Bucuresti.