•     Disponibilitate
  •     Tip produs
  •     Material
  •     Culoare
  •     Lungime
- RON

Oferim grinzi lamelare din lemn de molid KVH NSI, C24, DIN4074, EN 385, rindeluite, fasonate, uscate 15% (+-3%)

Aceste grinzi sunt un element foarte folosit in constructii, produse din lemn selectionat, uscat in camere de uscare, fasonate, geluite/rindeluite și imbinate in dinti pe lungime.

Avantaje:

 - lemn omogen cu rezistenta certificata, recomandat realizarii de structuri de rezistenta;

 - lemn uscat, cu procent de diminuare a sectiunii mult mai mica decat lemnul "verde";

Grinzile din lemn sunt un element constructiv atat practic dar si cu o valoare vizuala deosebita. Constructiile si structurile din lemn au o rezistenta deosebita, data de caracteristica unica a materialului.

In plus, grinzile din lemn lamelar sunt mult mai rezistente la torsionare si fisurare decat cele monobloc. Prin stratificare, si in cazul grinzilor, ca si in cazul parchetului, lemnul capata o rezistenta dimensionala sporita. Tendinta de curbare este practic eliminata prin contracararea tensiunilor din straturile diferite de lemn, iar tendinta de crapare este limitata la cate un singur strat, nepenetrandu-se intreaga structura a grinzii.

Grinzile de la Decolandia au marele avantaj ca pot fi livrate la lungimi foarte mari, pana la 13 m. Acest lucru este posibil datorita utilizarii structurii lamelare si a imbinarii in dinti pe lungime. Aceasta imbinare se realizeaza in puncte independente pentru fiecare lamela in parte, astfel incat rezistenta grinzii nu este afectata.

Grinzile sunt monobloc, duo sau trio, adica au doua straturi sau trei straturi.

La realizarea grinzilor se utilizeaza material lemnos de calitate superioara si acestea sunt supuse diferitelor procese de fabricatie pentru a se obtine un produs finit de inalta calitate (uscare, rindeluire, fasonare).

Grinzile pot fi si debitate. Debitarea se face in depozit cu drujba, ceea ce poate crea aschieri pe capete si trebuie avuta in vedere o pierdere de circa 2-4 cm. Pretul debitarii este de 5 lei+TVA pe taietura.

Citeste mai mult