Podele terasa (decking), Ipe, neted, 1830-3960x140x19 mm

Trebuie să fiţi autentificat pentru a evalua acest produs. (0 evaluări)
Valabilitate: La comanda
547 RON / mp
Per ambalaj: 0.574 mp (10 kg)
Cod: D-IPE-55973
Brand: OEM
Material: Ipe
Grosime: 19 mm
Culoare: Cafeniu, Maro, Natur, Bej
Finisaj particular: Neted
Total comanda: 0.574 mp = 313,97 RON
(unitati de ambalare)

Dimensiuni: 2140-3970x140x21 mm

 

Utilizare: Decking

 

Clasa de durabilitate (EN 350-2): 1 (durata de viata peste 25 ani)

 

Substructura recomandata: Red Wood

 

Distanta recomandata intre substructuri: 400 mm

 

Sistem de prindere: Suruburi de inox (SCR-OI-A2)

 

IPE este extrem de longeviv, stabil din punct de vedere al dimensiunii si rezistent la forte mecanice. Avand aceste caracteristici si un aspect lucios, lemnul IPE din America de Sud este foarte potrivit pentru a fi utilizat ca lemn pentru terase. Creste pana la inaltimea de 30 de metri, si nu are crengi pana la inaltimea de 20 de metri. Inima busteanului este maro deschis pana la galbui-verde, culoarea inhizandu-se in timp, ajungand la nuante de maro inchis si oliv.

Deckul din lemn trebuie tratat periodic cu solutii de protectie. Pentru pastrarea unui aspect cat mai apropiat de cel natural se intrebuinteaza ulei. Uleiul are si efectul de protectie impotriva razelor UV, dar protectia nu este totala. Se recomanda uleierea de doua ori pe an, inainte si imediat dupa sezonul rece pentru a proteja terasa de efectele razelor ultraviolete. In functie de conditiile de la fata locului, variaza si necesitatea frecventei de aplicare a uleiului sau a altor solutii de protectie.  Neuleiata, pardoseala exterioara din lemn termotratat, ca si lemnul obisnuit dealtfel, va capata in timp nuante de gri. Se pot utiliza si solutii care creaza un strat de protectie al lemnului dar acestea trebuie sa fie dedicate teraselor circulabile, iar in decursul anilor acestea vor incepe sa se exfolieze, fiind necesara o curatare mecanica.

Culoarea fiecarui element de lemn pentru terase variaza si confera astfel o imagine diversificata, in timp ce fibrele uniforme fine genereaza un aspect natural lucios. Densitatea ridicata, si textura fina contribuie la aspectul neted al lemnului IPE.

Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii. Autentificare