Podele terasa (decking), Ipe, D-IPE-01

Trebuie să fiţi autentificat pentru a evalua acest produs. (0 evaluări)
Valabilitate: Stoc limitat
697 RON / mp
Per ambalaj: 0.401 mp
Plata in rate Vezi detalii
Cod: D-IPE-01
Brand: OEM
Material: Ipe
Grosime: 19 mm
Culoare: Cafeniu, Maro, Natur, Bej
Finisaj particular: Neted, Riflat
Tip produs: Deck lemn
Total comanda: 0.401 mp = 279,49 RON

Dimensiuni: 3970x90x19 mm

 

Ipe este o esenta provenita din America de Sud. Se mai numeste si nuc brazilian sau lapacho. Este un lemn extrem de dur, rezistent si longeviv.

Duritatea lemnului este extrem de mare, avand 3680 pe scala Janka. Lemnul este si rezistent la foc, avand rezistenta la foc comparabila cu a otelului. Ipe este foarte rezistent si la atacul insectelor si al putregaiului. Coloratia este de la maro deschis pana la galbui verde si in timp se inchide la culoare. Ipe are un aspect lucios. Culoarea fiecarui element de terasa difera si astfel se creaza un desen de ansamblu diversificat.

Deckul din lemn trebuie tratat periodic cu solutii de protectie. Pentru pastrarea unui aspect cat mai apropiat de cel natural se intrebuinteaza ulei. Uleiul are si efectul de protectie impotriva razelor UV, dar protectia nu este totala. Se recomanda uleierea de doua ori pe an, inainte si imediat dupa sezonul rece pentru a proteja terasa de efectele razelor ultraviolete. In functie de conditiile de la fata locului, variaza si necesitatea frecventei de aplicare a uleiului sau a altor solutii de protectie.  Neuleiata, pardoseala exterioara din lemn termotratat, ca si lemnul obisnuit dealtfel, va capata in timp nuante de gri. Se pot utiliza si solutii care creaza un strat de protectie al lemnului dar acestea trebuie sa fie dedicate teraselor circulabile, iar in decursul anilor acestea vor incepe sa se exfolieze, fiind necesara o curatare mecanica.

Fisa Tehnica

Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii. Autentificare

Produse vizualizate recent