5 sfaturi de amenajari interioara pentru o bucatarie superba

Se spune ca bucataria este inima oricarei case. Si, nici nu este de mirare intrucat chiar si daca ai cel mai frumos living de pe pamant toata lumea se aduna in bucatarie. Acesta nu este doar locul in care pregatesti cele mai delicioase preparate culinare pentru cei dragi, este si un loc pentru socializare, motiv pentru care ai nevoie sa iti creezi un spatiu primitor, confortabil, usor de intretinut, si functional. La prima vedere poate parea o adevarata provocare sa iti transformi bucataria intr-un loc de vis,  mai ales daca este locul in care mentii cel mai greu ordinea.

 

Planificarea bucatariei conteaza

 

O planificare riguroasa poate sa faca minuni atunci cand incerci sa obtii o bucararie ca decupata din revistele de specialitate. Este important sa tii cont de toti factorii existenti in bucataria ta cum ar fi marimea spatiului, mobilierul ales, pardoseala, lumina, aerisirea si intretinerea.

In etapa de planificare este important sa delimitezi fiecare zona in parte astfel incat sa stii exact unde sa amplasezi fiecare element astfel incat sa fie in armonie deplina cu restul incaperii. Iata care sunt sfaturile noastre pentru a avea o bucatarie exact asa cum ai visat intotdeauna:

parchet de bambus densifcat in bucatarie

Investeste in spatii de depozitare

 

Atunci cand ai suficient spatiu de depozitare este mai usor sa pastrezi ordinea in bucatarie. Exista tendinta de a se acumula foarte multe obiecte precum aparate de gatit, vesela sau instrumente necesare pentru prepararea mancarii. Prin crearea unor spatii de depozitare fiecare obiect pentru bucatarie va avea locul sau propriu si vei avea acces mai usor la fiecare dintre ele. Poti folosi rafturi, sertare, sau dulapuri de diferite marimi.

De asemenea, nu uita sa folosesti spatiul pe verticala in cazul in care bucataria ta este destul de redusa ca dimensiune. Daca esti adeptul do-it-yourself, la Decolandia gasesti grinzi din lemn din care poti sa iti faci rafturi.

 

Creeaza un mediu luminos si aerisit

 

Pentru ca bucataria sa fie cat mai primitoare este nevoie de cat mai multa lumina naturala. Dar daca nu iti este permis acest lucru atunci poti plasa corpuri de iluminat in zonele mai intunecate. Pentru a avea in bucatarie o atmosfera cat mai primitoare opteaza pentru lumina calda. Deoarece in bucatarie se gateste foarte mult, aerisirea reprezinta un aspect foarte important.

 

Alege cu grija culorile

 

Pentru a crea un aspect unitar este recomandat sa optezi pentru o singura gama de culori. Culori precum alb, bej, lemn natur sunt de preferat intrucat ofera incaperii un aspect mai luminos si mai bine ingrijit.

 

Investeste in materiale si finisaje de calitate

 

Materiale precum gresia, faianta si vopseaua lavabila sunt folosite in mod generic intr-o bucatarie. Insa, utilizarea unui parchet din bambus densificat este la fel de inspirata. Folosit impreuna cu nuante deschise,  efectul va fi unul deosebit. Desi se spune ca parchetul nu poate sa fie folosit in bucatarie, trebuie sa stiti ca tehnologia moderna a permis fabricarea unor tipuri de parchet foarte rezistente in conditii de umiditate, asa cum este parchetul din bambus.

 

Foloseste plante in bucatarie

 

Nu numai ca improspateaza aerul dar sunt si o pata de culoare bine venita. Poti folosi ghivece cu forme atipice si colorate care vor oferi o nota de veselie intregii bucatarii. Daca nu doresti sa pui neaparat flori in bucatarie atunci poti crea un coltisor cu plante aromatice care se vor dovedi a fi un ajutor de nadejde atunci cand realizezi preparate culinare.

You may also like...