Sfaturi utile pentru intretinerea tapetului

Tapetul reprezinta o modalitate inspirata de a aduce un strop de creativitate in casa ta. Are o eficienta foarte ridicata atat din punct de vedere al costurilor, cat si rezistentei si durabilitatii in timp. De asemenea, prezinta numeroase avantaje si putem aminti mai ales usurinta in aplicare. Tot ce ai nevoie este putina indemanare si timp liber iar tapetul va transforma orice incapere intr-un loc demn pentru a-ti petrece dupa amiezele de relaxare. 

cum se intretine parchetul

Pentru a te putea bucura mult timp de frumusetea tapetului este nevoie sa il intretii corespunzator, motiv pentru care in aceste randuri vei gasi sfaturi utile care te vor ajuta sa mentii aspectul placut al tapetului pentru mult timp. 

Cum sa intretii diferite tipuri de tapet? 

Indiferent din ce material este fabricat tapetul, acesta trebuie curatat periodic si aspirat cu perii moi de fiecare data cand faci curatenie generala.  Poti sterge tapetul de praf si cu ajutorul unei carpe din bumbac sau cu o laveta din microfibra. Pentru curatarea tapetului nu este recomandat sa folosesti solutii abrazive sau detergenti pe baza de clor. 

Intretinerea tapetului din hartie 

Daca ai tapet din hartie atunci poti sa il aspiri, iar daca este prea murdar pentru ca aceasta metoda sa mai faca diferenta atunci iti recomandam sa il schimbi deoarece spalarea cu apa il poate deteriora. Pe piata exista si solutii speciale pentru curatarea tapetului insa, pentru a fi sigura ca ai facut alegerea cea mai buna testeaza solutia pe o portiune mica intr-un loc pe care poti sa il maschezi usor in cazul in care da gres. Pentru tapetul din material textil se poate utiliza cu succes si detergentul special pentru tapiterie. 

Intretinerea tapetului lavabil

Tapetul lavabil de vinil poate sa fie curatat cu si mai multa usurinta cu ajutorul unei solutii din apa calda, detergent de vase si otet. Astfel, vor disparea toate petele si praful. Pentru a spala acest tip de tapet foloseste o carpa moale de culoare alba, stoarsa bine, pentru a te asigura ca nu se vor imprima pe tapet culorile din carpa utilizata. Ai grija sa nu insisti prea mult la imbinari deoarece se poate desprinde. In cazul in care murdaria nu s-a dus de la prima spalare asteapta sa se usuce si apoi mai poti sa repeti procedura. 

Recomadari pentru instalarea si intretinerea tapetului

Dupa cum spuneam la inceputul acestui articol, tapetul se instaleaza foarte usor. Insa, nu este recomandat sa aplici tapet daca in incaperea respectiva este umiditate si igrasie. Inainte de aplicarea tapetului este recomandat sa scapi de problema aceasta. 

De asemenea, este important ca tapetul sa fie montat corect pentru a evita aparitia oricarei alte probleme precum desprinderea, aparitia daunatorilor sau a mucegaiului. Asigura-te ca suprafata pentru care se adreseaza este pregatita corespunzator astfel incat adezivul se lipeasca bine. Investeste intr-un tapet de calitate, astfel incat sa poti avea certitudinea ca va rezista pentru mult timp si nu vei avea neplaceri. 

Tapetul este una dintre cele mai originale modalitati prin care poti sa faci o schimbare in casa ta. Datorita faptului ca tapetul este atat de practic, merita din plin sa faci o astfel de investitie. In plus, cu ajutorul acestor informatii vei reusi sa il intretii corespunzator pe toata durata de viata a tapetului din casa ta.

You may also like...